Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka wieprzowa z jabłkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 60 dag.
cebula 2 sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
mąka pszenna do oprószenia
jabłko kwaśne 2 średniej wielkości

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka wieprzowa z jabłkiem

Wątróbkę pokroić w paski.Oprószyć mąką pszenną.Przełożyć na rozgrzany tłuszcz.Podsmażyć z obu stron i dusić do miękkości.Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w piórka.Dodać do wątróbki i razem dusić.Jabłka obrać.Usunąć gniazda nasienne,opłukać.Pokroić w grubszą kostkę.Dodać pod koniec duszenia wątróbki.Dusić do momentu aż jabłka zmiękną ale nie będą się rozpadać.Doprawić do smaku pieprzem,solą i ziołami prowansalskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 09.04.2013 07:26
Wątróbka palce lizać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak