Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska flaga, czyli Sałatka Caprese

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 2 sztuki
mozzarella w kulce 2 sztuki
sól do smaku 1 szczypta
krem balsamico 1 łyżeczka
bazylia 10 listków
oliwa 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska flaga, czyli Sałatka Caprese

1. Pomidory i mozzarellę pokrój w plasterki. Najlepiej pokroić je tak, aby otrzymać tyle samo plasterków pomidora co i mozzarelli.

2. Na talerzu ułóż po kolei plasterek pomidora, następnie mozzarelli. i tak aż skończysz całą kulkę sera i jeden pomidor.

3. Pomiędzy ser i mozzarellę włóż kilka listków bazylii.

4. Skrop odrobiną oliwy z oliwek.

5. Lekko posól i popieprz.

6. Całość skrop kremem balsamicznym.

7. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 15.06.2013 16:25
bardzo fajna
mufinka79 09.04.2013 09:19
Klasyka, ale uwielbiam ją :)
gosia1988 09.04.2013 09:14
pięknie wygląda
arbuzowo 08.04.2013 18:14
wygląda pięknie
misia53 08.04.2013 15:57
wow! jak to pięknie wygląda..
adelajda 08.04.2013 15:46
świetnie wygląda !
msmors 08.04.2013 14:01
super zdjęcie i przepis
V_kuchareczka 08.04.2013 12:34
wygląda zachęcająco
kanu83 08.04.2013 11:19
Boska jest ta sałatka
Pomocnik 08.04.2013 10:47
szybka i piękna
migotka28 08.04.2013 10:18
pyszności ,bardzo lubię
Anna133 08.04.2013 10:18
uwielbiam takie cudenka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak