Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
pieczarki 5 sztuk
rozmaryn 1/2 łyżeczki
przyprawa do gyrosa 1 łyżeczka
majonez 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
jajko 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
ser mozarella
cukinia 1-2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana

Kroki postępowania

1
Cukinie umyć przekroić po długości i wyjąć przy pomocy łyżeczki miąż tak aby powstało korytko.
Krok 1 - Cukinia faszerowana foto
2
Filet opłukać i pokroić w kostkę, paprykę i pieczarki również. Rozgrzać patelnię włożyć miąższ z cukinii paprykę, filet pieczarki, oraz dodać przyprawy. Całość smażyć aż cukinia się rozpadnie.
Krok 2 - Cukinia faszerowana foto
3
Przygotować sos: roztrzepać w miseczce jajko, dodać do niego majonez, bułkę tartą, ząbek czosnku rozgnieciony, śmietanę. Całość wymieszać.
Krok 3 - Cukinia faszerowana foto
4
Sos wlać do cukinii i fileta dodać świeżą bazylię kilka listków całość wymieszać.
Krok 4 - Cukinia faszerowana foto
5
Faszerować korytka cukinii farszem na koniec posypać serkiem startym na tarce.
Krok 5 - Cukinia faszerowana foto
6
Piecz ok 25-30 minut w piekarniku w temp. 180 stopni
Krok 6 - Cukinia faszerowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 11.01.2014 09:31
uwielbiam :)
Pacia 30.07.2013 19:01
ten przepis wykorzystam jutro na obiad-własnie czegoś takiego szukałam.
Magda24 08.04.2013 18:53
pyszna porcja warzyw
bogusia19 08.04.2013 10:03
pieknie się prezentuje
dodi 08.04.2013 09:53
ale smakowitosci dzisiaj
Janina 08.04.2013 09:49
Bardzo smaczne i zdrowe jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak