Suahili z moskalików

Suahili z moskalików

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 majonez

  • 1 marchew

  • 2 łyżki oliwy

  • 2 łyżki octu

  • szczypta soli, pieprzu, szafranu

  • 1 łyżka soku z cytryny

  • ząbek czosnku

    1 ząbek
  • banan

    1 szt.
  • jaja na twardo

    2 szt.
  • ryba

    0,5 kg (moskalików)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W małym garnuszku wymieszać moskaliki z pokrojoną cebulą, marchewką, zmiażdżonym czosnkiem, polać sokiem z cytryny. Przyprawić po czym natrzeć oliwą i octem. Wszystkie składniki na suahili z moskalików wymieszać i odstawić pod przykryciem do lodówki na 5 godzin. Następnie wyłożyć na talerz, ozdobić pokrojonym bananem, liśćmi laurowymi. Podawać z majonezem i gotowanymi jajkami, pokrojonymi w plastry.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

04.11.2010 07:39
fajne ciekawy przepis

iwona332

27.09.2010 21:58
super

rosik93

23.07.2010 00:08
Śliczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat