Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle z mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg.
mąka pszenna 30 dag.
mąka ziemniaczana 3 dag.
jajko 2 szt.
podudzia z kurczaka 3 sztuki
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 sztuki
ziele angielskie 4 kulki
słonina do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: knedle z mięsem

Kroki postępowania

1
Podudzia umyć.Ugotować z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego.Następnie obrać z mięsa i przekręcić przez maszynkę.Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w kostkę.Podsmażyć na oleju a następnie dodać do mięsa i wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - knedle z mięsem foto
2
Ziemniaki obrać,opłukać.Ugotować we wrzącej,osolonej wodzie pod przykryciem.Odcedzić.Przepuścić przez maszynkę.Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną,jajka i sól.Zagnieść ciasto na jednolitą konsystencję.Uformować wałek o średnicy około 3-4 cm.Pokroić na kawałki około 2 cm.Spłaszczyć.W środek nałożyć nadzienie mięsne.Dokładnie skleić.Uformować kulki.
Krok 2 - knedle z mięsem foto
3
Gotować we wrzącej ,osolonej wodzie.Można polać po ugotowaniu stopioną słonina.
Krok 3 - knedle z mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.10.2015 15:52
bardzo dobre
Alex_M 11.04.2013 10:12
uwielbiam!!
gosia56 08.04.2013 11:30
napewno pycha
Magda24 07.04.2013 10:07
bardzo apetyczne danie
Aleksandra/Olcia 07.04.2013 10:06
dzis robie na obiad,do tego buraczki mniam
Monika58 07.04.2013 10:01
taki obiadek jest pyszny
miki47 07.04.2013 09:53
ciekawy przepis
kriko 07.04.2013 09:50
smaczne knedelki
Krzysztof15 07.04.2013 09:39
lubie własnej roboty ,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak