Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowa mgiełka :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 1 szt.
serek homogenizowany 2 szt., waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Różowa mgiełka :

Galaretkę rozpuścić w 200 mll gorącej wody .Ostudzić . Zostawić aż zacznie krzepnąć . Taką krzepnącą galaretkę zmiksować ( nie dokładnie – tak by pozostały kawałeczki galaretki ) z serkami . Wylać w prostokątne naczynie i wstawić do lodówki do zastygnięcia .Potem wyjąć z pojemnika i pokroić w kostkę .
Podawać w szklanych pucharkach udekorowane kawałkami białej i czarnej czekolady .
Można dodatkowo dać kandyzowane wiśnie ( lub odsączone wiśnie z kompotu )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 29.05.2012 09:51
superowa mgiełka :)
AGNIESZKA144 09.07.2011 10:27
pychotka
eli_555 27.10.2010 20:40
pychotka
Ewa99 04.09.2010 13:47
Smakowicie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak