Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mój przepis na rybę po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 5 sztuk
pietruszka 4 sztuki
seler 1 sztuka
sól 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 6 łyżeczek
pieprz 2 łyżki
panga 4 płaty
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: mój przepis na rybę po grecku

Pangę podsmażamy delikatnie na patelni lub w formie dietetycznej gotujemy chwilkę w garnku(ok 15 min. Następnie na tartce ścieramy marchew, pietruszkę, selera i posypujemy solą i pieprzem. Starte warzywa podsmażamy na ogniu i dodajemy koncentratu. Mieszamy ok 20 min, aby warzywa były miękkie. Szykujemy naczynie wysmarowane masłem, wykładamy rybę i i kładziemy na nią warzywa. Wkładamy do piekarnika na około 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.04.2013 00:13
uwielbiam rybę po grecku
Konczi 06.04.2013 18:09
robię bardzo podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak