Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepki faszerowane rybą wg Daniela

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 kalarepki średniej wielkości ,½ szklanki bardzo drobno pokrojonego mięsa ryby ( filet – ja użyłam karmazyna ),2 łyżki ugotowan

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepki faszerowane rybą wg Daniela

Obrać i wydrążyć kalarepki ( to co się wydrąży odłożyć ) .Wymieszać mięso ryby , ryż , cebulę , koper .Posolić i popieprzyć. Napełnić kalarepki i ułożyć w garnku ( takim o objętości 1,5 -2 litrów ) .Pokroić wydrążone z kalarepek kawałki .Pokroić w plasterki obraną marchew. Wsypać do garnka obok całych kalarepek .Zalać wodą . Dodać bulion .Dusić na średnim gazie aż kalarepki będą miękkie ( ok. .45 minut ). Na patelni rozpuścić masło , przełożyć na nie kalarepki i wyjęte łyżką cedzakową kawałki marchewki i kalarepek z drążenia . Podlać odrobiną wywaru. Doprawić sokiem z cytryny i odrobiną cukru . Chwilę podgrzewać .
Podawać z ziemniakami z wody.
Można również zrobić na maśle delikatną zasmażkę i rozprowadzić ją wywarem a potem dodać słodkiej śmietanki .Doprawić sos do smaku i włożyć do niego wyjęte z wywaru marchew i kawałki kalarepki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 13.05.2012 20:36
świetny pomysł
JUSTYNA61 15.03.2012 09:00
coś na jutrzejszy obiadek :)
Marcela 16.02.2012 15:18
ciekawe jak smakują;)
Agnieszka/picola 16.06.2011 14:24
super
Marzena40 11.04.2011 08:41
wspaniałe
eli_555 31.03.2011 22:45
Lubię kalarepkę i rybkę,więc jest pycha.
Babciagramolka 13.10.2010 22:19
Tyle , ze składniki obcięło przez moja głupotę .Powinno być : 2 kalarepki średniej wielkości ½ szklanki bardzo drobno pokrojonego mięsa ryby ( filet – ja użyłam karmazyna ) 2 łyżki ugotowanego na pół miękko ryżu ( jak do gołąbków ) ½ zeszklonej drobno pokrojonej cebuli 1 łyżka oleju 2 łyżki pokrojonego kopru 1 marchew szczypta soli szczypta pieprzu 4 szklanki wody ½ kostki bulionu rybnego Knorra ( lub warzywnego ) 1 łyżka masła sok z cytryny szczypta cukru
wedith1 13.10.2010 19:07
Kalarepka, ryba....zestawienie idealnie dla mnie :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak