Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwkowiec

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajek 6 sztuk
mąki pszennej 1 szklanka
cukru 3/4 szklanki
kakao 2 łyżeczki
proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki
Krem:
masła 1 kostka
budyniu śmietankowego 1 opakowanie
mleko 3 szklanki
cukru pudru 1 szklanka
DODATKOWO:
śliwek kalifornijskich 2 opakowania
polewa czekoladowa
dżem porzeczkowy 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwkowiec

Jajka ubić z cukrem na puch.Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakaem.Wymieszać.Ciasto przelać do formy z papierem do pieczenia.Piec w piekarniku ok.30-40 minut w 180 stopniach. Krem.Budyń rozrobić według przepisu na opakowaniu na mleku.Ostudzić.Masło zmiksować z cukrem pudrem i dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Śliwki pokroić w paseczki. Ostudzony biszkopt przekroić na pół.Posmarować dżemem porzeczkowym i wyłożyć krem.Następnie przykryć wierzch biszkoptu i ponownie posmarować dżemem i kremem.Na całość wyłożyć pokrojone śliwki.Polać polewą czekoladową i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 03.06.2013 10:48
wygląda pysznie
justys759 06.04.2013 20:53
rewelacyjne ciasto!
QuchniaKaroli 06.04.2013 18:56
kusisz i to bardzo, chociaż nie przepadam za śliwkami w tym przypadko stanowczo zostałam do nich przekonana!
reniatka 06.04.2013 15:32
bardzo fajne ciasto
Mati13 06.04.2013 15:31
bardzo apetyczne ciassto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak