Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

75 dag ziemniaków
20 dag pieczarek
1 łyżka masła
½ szklanka śmietany 30%
natka pietruszki
paczka długiego makaronu
sól, pieprz
bulion drobiowy 1,5 l
jajko ugotowane na twardo 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana z pieczarkami

W małym garnku przygotować bulion i doprowadzić do wrzenia. Ziemniaki, cebulę, pokroić w kostkę, dodać do bulionu. Gotować 20 minut. Zmiksować. Pieczarki oczyścić, pokroić kostkę, wraz z trzonami, usmażyć na maśle. Usmażone pieczarki połączyć z zupą z ziemniaków. Przyprawić. Gotować wszystko przez 10 minut na wolnym ogniu, mieszając. Dodać śmietanę, posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z długim makaronem, ozdobić gotowanym jajkiem przekrojonym na pół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 25.10.2010 08:42
ciekawa ilustracja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak