Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białka faszerowane pieczarkami z żółtkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
pieczarki 3
masło 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Białka faszerowane pieczarkami z żółtkiem

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i oddzielić białka od żółtek.
Krok 1 - Białka faszerowane pieczarkami z żółtkiem foto
2
Pieczarki zetrzeć na tarce o małych oczkach i podsmażyć na roztopionym maśle. Doprawić solą i pieprzem.Ostudzić. Żółtka w miseczce rozdrobnić (1 łyżeczkę zostawić do oprószenia). Następnie dodać pieczarki i wymieszać.
Krok 2 - Białka faszerowane pieczarkami z żółtkiem foto
3
Do każdego białka faszerować żółtko z pieczarkami.
Posypać rozdrobnionym żółtkiem jaja.
Krok 3 - Białka faszerowane pieczarkami z żółtkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 07.04.2013 12:05
na pewno smakowały !
Piter 31 06.04.2013 08:34
Super wyglądają.
owca441 05.04.2013 19:53
pyszności )
Wiesława1 05.04.2013 19:39
pyszniutko wyglądają
kriko 05.04.2013 18:50
super jajeczka
Krzysztof15 05.04.2013 18:17
pyszne jajeczka
Janina 05.04.2013 16:42
Bardzo smaczne
Pusia 05.04.2013 16:39
a[etyczne jajka
Misada 05.04.2013 16:27
apetycznie
Krzysiek3 05.04.2013 16:22
muszą być smakowite
Klisza 05.04.2013 16:17
pyszne jajeczka
Iwka 05.04.2013 16:05
świetny przepis
Silver Teaspoon 05.04.2013 16:01
ładnie wyglądają
Simeo 05.04.2013 15:59
pycha jajka
Poison1988 05.04.2013 15:51
jadłam tak faszerowane jaja na Wielkanoc u cioci - są przepyszne, serdecznie polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak