Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na kruchym spodzie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
żółtko jajek 3 szt
margaryna 30 dag
cukier 3/4 szklanki
kakao 3 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Masa serowa
twaróg 1 kg
cukier kryształ 1 1/2 szkl
żółtko jajek 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 15 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka ziemniaczana 2 łyżki
białko 7 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na kruchym spodzie

1.
Przygotuj kruche ciasto: miękką margarynę, wymieszaj z mąką i cukrem , dodaj kakao, proszek do pieczenia i żółtka , zagnieć jednolite ciasto, podziel na dwie części i włóż je do zamrażarki na 60 minut. Na blaszkę wyłóż pergamin do pieczenia, potarkuj jedną cześć ciasta i wyłóż na blasze.

2.
Ser zmiel dwukrotnie. Żółtka utrzyj z cukrem na jednolitą masę, stopniowo dodawaj masło ciągle ucierając.Dodaj twaróg, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.

3.
Z białek ubij pianę i delikatnie wymieszaj z masą.Tak przygotowaną masę serową przełóż na kruchy spód, przykryj drugą częścią potarkowanego ciasta. Piecz przez godzinę i 10 minut w temperaturze 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 05.04.2013 19:40
apetycznie wygląda
Janina 05.04.2013 17:09
Bardzo smaczne-super
Anna133 05.04.2013 15:38
lubię takie ciasta
gosia1988 05.04.2013 15:33
uwielbiam sernik
Marta11 05.04.2013 14:10
tez taki robie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak