Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana makrela

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 łyżki margaryny
1 łyżka startej skórki od cytryny
1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
chleb razowy
wędzona makrela 1 szt.
mielonka 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana makrela

Makrele przeciąć wzdłuż, wyłożyć łyżką wnętrze makreli, bez ości do małego garnuszka. Dodać margarynę, skórkę cytryny, posiekaną natkę pietruszki. Popieprzyć po czym wszystko mieszamy i dodajemy szczyptę soli. Pokroić w kostkę konserwę studencką i wymieszać ze składnikami w garnuszku. Gotowe nadzienie do makreli odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Nadziewamy makrele i przekładamy na półmisek. Podajemy z razowym chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 01.12.2011 03:53
extra
iwona332 29.08.2010 00:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak