Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet domowy

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
boczek 1/2 kg
kurczak 1/2 kg
wątróbka drobiowa 30 dag
jajko 4 sztuki
cebula 1 sztuka
kajzerka 1 sztuka
marchew 1 sztuka
petruszka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet domowy

dodatkowo:
1 opakowanie przyprawy do pasztetu

Mięso razem z boczkiem zalać wodą dodać cebulę, marchew i pietruszkę oraz 2 liście laurowe, lekko osolić i gotować do miękkości pod koniec gotowania dodać podsmażoną wątróbkę i gotować z nią kilka minut.
Przestudzone mięso skręcić przez maszynkę razem z marchewka i pietruszką oraz namoczoną wcześniej bułką ( ja kręcę tylko raz) do masy mięsnej dodać jajka oraz całe opakowanie przyprawy, wszystko dokładnie wymieszać.
Formę w której będziemy piec pasztet wysmarować masłem i wysypać grubo bułką tartą, następnie napełnić ją masa pasztetową. Całość piec 90 minut w temp. 180st po wystudzeniu pokroić w plastry, ale przed podaniem można pasztet świątecznie udekorować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 07.04.2013 12:04
pyszny prawdziwy pasztet
Adamorek 05.04.2013 21:07
świąteczne smaki
Juleczka20 05.04.2013 09:54
domowy:) najlepszy!
adelajda 05.04.2013 09:33
najlepszy taki domowy
wiola333 05.04.2013 09:32
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak