Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łyżki śmietany
pieprz
łyżka mąki
pęczek kopru
cytryna
łyżka masła
rosół z kury 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowa

Na patelni rozpuszczamy ½ łyżki masła, dodajemy 3/4 pęczka posiekanego kopru, podsmażamy 2 minuty. Następnie parzymy we wrzątku cytrynę. Z obranej ze skórki cytryny, kroimy cieniutkie pasemka i podsmażamy na pozostałym masełku. Do rondelka z rosołem, wrzucamy podsmażkę z kopru i cytryny, gotujemy 10 minut. W osobnym rondelku dodajemy śmietanę, pieprz, dolewamy gorącej zupy i dokładnie mieszamy, wsypujemy mąkę zamieszaną z zimną wodą. Wszystko wlewamy do zupy i gotujemy przez 25 minut. Do gotowej zupy dodajemy pozostały koper dla smaku. Świetnie smakuje z gotowanym makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 24.09.2011 14:55
lubię zupę koperkową
marcia71 24.09.2011 14:54
lubię zupę koperkową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak