Naleśniki z warzywami

Naleśniki z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 14 dag mąki

  • sól

  • Nadzienie:

  • 200 ml śmietany kremówki 36%

  • żółta i czerwona papryka

  • pomidory

    2 szt.
  • olej

    3 łyżki
  • jajka

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do rondelka wsypać mąkę, wbić jajka, dodać olej, szczyptę soli i zmiksować mikserem na jednolitą konsystencję. Na gorącej patelni smażymy cienkie naleśniki. Nadzieje przygotowujemy w małym garnczku, wlewamy śmietanę dodajemy żółty ser, paski papryki żółtej i czerwonej, kawałki pomidora, posypać bazylią i dokładnie wymieszać. Na gotowe krążki naleśnikowe nakładamy nadzienie i zawijamy w rulonik. Tak przygotowane naleśniki zapiekamy w foremce, wysmarowanej tłuszczem przez około 10 minut w 180° C. Podpieczone naleśniki z warzywami podajemy oblane śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

25.09.2011 21:33
świetne

eli82

23.01.2011 13:57
mniam

cukiereczek

30.07.2010 08:11
Super trzeba zrobić

Natalia/tubisiek

25.07.2010 18:51
aż ślinka cieknie :) masz głosik ode mnie :)

rosik93

23.07.2010 00:07
Napewno pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat