Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z rodzynkami i migdałami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka (ilość wg uznania)
rodzynki 10 dkg
płatki migdałowe 5 dkg
olej 2 łyżki
sól
pieprz
papryka mielona
rozmaryn świeży
wino białe 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z rodzynkami i migdałami

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka podzielić na 3-4 mniejsze kotleciki, lekko rozbić. Natrzeć solą, pieprzem i papryką. Posypać rozmarynem. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na około 2 godziny.Rodzynki zalać winem i również odstawić
Krok 1 - Pierś kurczaka z rodzynkami i migdałami foto
2
Na patelnię wlać olej, smażyć kotlety na rumiano z obu stron. Odłożyć na bok.
Krok 2 - Pierś kurczaka z rodzynkami i migdałami foto
3
Na tą samą patelnię wsypać rodzynki (razem z winem), dodać migdały. Trzymać na lekkim ogniu dopóki całe wino nie odparuje.
Krok 3 - Pierś kurczaka z rodzynkami i migdałami foto
4
Kotlety z piersi podawać z ziemniaczanym puree i łyżką rodzynek.
Krok 4 - Pierś kurczaka z rodzynkami i migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 16.04.2013 10:13
pyszny obiadek!
gosia56 04.04.2013 17:28
napewno pyszne
Olga_SK 04.04.2013 15:01
to co lubię! prosta rzecz podana w wykwintny sposób!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak