Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w marynacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

80 – 100 dag śledzi ( płaty)
pol selera
2 cebule
2 duże łyżki octu
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 owoc czerwonej papryki
2 łyżki śmietanki
1 pęczek zielonej pietruszki
olej 2 łyżki
jabłka 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w marynacie

Miksujemy w mikserze seler, cebulę z jabłkiem. Do wysmarowanej olejem, żaroodpornej formy wkładamy zmieszane z jabłkami starte warzywa i przykrywamy je płatami ze śledzi, dodajemy dwie krople octu, a potem wszystko mieszamy. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy na półmisku, można również podawać ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 22.01.2011 00:05
wygląda świetnie
ewelinapac 21.12.2010 22:03
ciekawe
Anna169Hosz 17.10.2010 15:38
Ciekawe zestawienie i przecier i śmietana...u mnie zwykle jest albo jedno albo drugie.
caroline1983 23.07.2010 23:09
Uwielbiam śledzie w kazdej postaci.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak