Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czysty z majerankiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże buraki 4
Liść laurowy suszony Prymat 4
czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
bulion warzywny 2 kostki
sok z cytryny 3 łyzki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czysty z majerankiem

Kroki postępowania

1
Buraki umyć obrać a następnie zetrzeć na dużej tarce. Wrzucić do garnka wraz z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Całość zalać ok 2 l wody i postawić na średnim ogniu, zagotować.
Krok 1 - Barszcz czysty z majerankiem foto
2
Po zagotowaniu dosypać pieprz sól, pokrojone ząbki czosnku i majeranek oraz kostki bulionowe. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 1 godz. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Chwilę pogotować.
Krok 2 - Barszcz czysty z majerankiem foto
3
Nalewać przez sitko. Podawać z uszkami z grzybami.
Smacznego.
Krok 3 - Barszcz czysty z majerankiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 14.02.2014 19:46
pyszny barszczyk czerwony
kuklik 09.11.2013 16:26
pyszny z uszkami i sam do picia
Rybciia 16.05.2013 13:03
bardzo lubię :-)
Bernadeta1 08.04.2013 23:53
moja ulubiona zupa
jasiek 05.04.2013 15:08
uwielbiam przyprawiony majerankiem
marcia7 05.04.2013 10:53
prawdziwy barszcz
w mojej kuchni 04.04.2013 00:46
smacznie i apetycznie..
Dorian 03.04.2013 23:24
Proste i pyszne :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak