Łosoś pacyficzny po prowansalsku

Łosoś pacyficzny po prowansalsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    700 g
  • natka pietruszki

    1 opakowanie
  • czosnek

    3 ząbki
  • bazylia otarta Prymat

    3 łyżki
  • zioła prowansalkie Prymat

    3 łyżki
  • cząber

    3 łyżki
  • majeranek Prymat

    3 łyżki
  • oliwa z oliwek

    8 łyżek
  • sól

    do smaku
  • pieprz cytrynowy

    2 łyżki
  • tymianek

    3 łyżki
  • oregano

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia nacieramy wyżej wymienionymi przyprawami z oliwą. Odkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie umieszczamy łososia z piekarniku 200 stopni góra dół łącznie 40 minut ( pierwsze 20 minut pod przykryciem z folii aluminiowej, kolejne 20 bez).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

03.04.2013 22:27
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat