Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pacyficzny po prowansalsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 700 g
natka pietruszki 1 opakowanie
czosnek 3 ząbki
Bazylia suszona Prymat 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 łyżki
cząber 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
oliwa 8 łyżek
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 2 łyżki
tymianek 3 łyżki
oregano 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pacyficzny po prowansalsku

Łososia nacieramy wyżej wymienionymi przyprawami z oliwą. Odkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie umieszczamy łososia z piekarniku 200 stopni góra dół łącznie 40 minut ( pierwsze 20 minut pod przykryciem z folii aluminiowej, kolejne 20 bez).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Walenrod 02.02.2023 15:26
Takie ilości przypraw do 70 dag łososia? Ta ilość go przykryje a część się upiecze na bardzo ciemno.
angelika14 03.04.2013 22:27
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak