Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip z karczochów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka konserwowa 2-3 kawałki
czosnek 1 ząbek
bazylia do smaku
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
serek naturalny homogenizowany 3-4 łyżki
karczochy 1 konserwowe

Przepis i sposób przygotowania na: Dip z karczochów

Karczochy i paprykę odsączyć z zalewy i zmiksować. Dodać zmiażdżony czosnek i serek homogenizowany. Doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią, chili i sokiem z cytryny. Podawać z krakersami lub świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 18.02.2013 17:51
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak