Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 250 g
boczek wędzony 200 g
zieminaki 5-6 szt.
marchewka 2 szt.
pietruszka 1 szt.
ziele angielskie 4 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
czosnek 1 ząbek
majeranek 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
natka pietruszki do posypania
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5-6 szt.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Fasolę zalewamy wodą i moczymy przez całą noc. Następnie w tej samej wodzie fasolę gotujemy. Gdy fasola jest już na w półmiękka dolewamy wodę, dodajemy marchew, pietruszkę, wędzonkę oraz ziele angielskie, pieprz ziarnisty i listek laurowy i gotujemy. Gdy warzywa i fasola są już miękkie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, roztarty w dłoniach majeranek i gotujemy kilka minut aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiamy roztartym ząbkiem czosnku oraz solą i pieprzem do smaku. Wędzonkę z zupy wyjmujemy, kroimy na mniejsze kawałki i dorzucamy z powrotem do zupy. Gotową zupę posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 20.01.2016 14:44
dobra zupka
ppaulina 23.07.2013 21:13
zupka wygląda znakomicie
JOANNA16 11.04.2013 13:46
musi być pyszna
Ewa104 04.04.2013 15:18
lubię taką zupę
mufinka79 04.04.2013 10:04
Dziękuję bardzo :) Cieszę się, że podoba się zdjęcie :)
iziona 04.04.2013 09:17
Zupka pyszna, ale zdjęcie cudowne:)
Gary Michy 03.04.2013 19:29
Fasolowa przysmak mojego Taty, dawno nie jadłam .. trzeba zrobić tą zupkę :)
owca441 03.04.2013 18:13
pożywna)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak