Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa do babeczek

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szklanka 8 łyżkek
mąka 6 dag
masło 6 dag
żółtko jajek 8 sztuk
cukier waniliowy 2 sztuki
cukier 1 4/5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa do babeczek

Kroki postępowania

1
żóltka oddzielamy od białek. Rotrzepujemy je.
Krok 1 - Masa do babeczek foto
2
mleko zagotowujemy z cukrem. Z mąki i masła robimy zasmażkę i dodajemy do gotującego się mleka. Dodajemy żółtka do mleka, mieszamy.
Krok 2 - Masa do babeczek foto
3
Odstawiamy do wystudzenia, dodajemy cukry waniliowe, mieszamy.
Krok 3 - Masa do babeczek foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika1968 11.11.2013 11:09
Jak dodam te cukru to już będzie gotowy krem czy dodać do masła ??
mic 23.10.2013 11:20
monika sprobuj
monika1968 03.04.2013 17:38
Ciekawe :) Nigdy nie przesmażałam masła i mąki muszę wypróbować:)
reniatka 03.04.2013 15:48
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak