Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż zapiekany z jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
jabłka 2 sztuki
cukier wg uznania
cukier waniliowy 16 gram
jajko 1 sztuka
słodka śmietana 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany z jabłkiem

Ryż ugotować tak jak jest napisane na opakowaniu. Następnie go odcedzić i wysypać z woreczka. Ugotowany ryż ułożyć w naczyniu do zapiekania. Jajko rozmącić, wymieszać ze śmietaną (obojętnie ile procentową, ja użyłam 30 %) i cukrem waniliowym. Zalać tym ryż. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Starte jabłka ułożyć na ryżu. Wszystko zapiekać w 180 stopniach przez ok. 15 minut. Podawać na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.08.2015 12:04
Teaz jest pora na takie jedzonko
Damiano
Damiano 22.05.2015 07:52
smaczne danie
Kikiriki 06.07.2014 11:26
dawno nie jadłam ryżu na słodko. :) pewnie pychota
Wacław 11.02.2014 10:21
bardzo lubie to danie :-)
pacpaw 27.08.2013 23:09
rzadko jadam ryż na słodko. Muszę te danie wypróbować
alaaa 28.07.2013 16:42
też robię ,bardzo lubię
caralajna 21.07.2013 06:26
pyszny, lubię te smaki
Łucja 17.05.2013 23:27
uwielbiam :D
Alex_M 24.04.2013 10:08
lubie taki ryz :)
Aleksandra/Olcia 03.04.2013 14:28
smaki dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak