Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka z ryżem i kukurydzą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
ryż 2 woreczki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
rzodkiew 5 sztuk
szczypiorek
majonez 2-3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka z ryżem i kukurydzą

Ryż gotujemy, następnie ostudzony wsypujemy do miski. Odlewamy zalewę tuńczyka i dodajemy do ryżu. Szczypior i rzodkiewkę kroimy, wsypujemy kukurydzę, jajka obieramy i kroimy w kostkę i również dodajemy. Dajemy majonez, doprawiamy do smaku i mamy gotową sałatkę ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 07.01.2014 18:17
uwielbiam taką
Klausia 09.12.2013 12:44
świetna sałatka, mam ochotę od dłuższego czasu na nią :)
Andysz 05.04.2013 14:19
mmm rewelacja!;)
Betka 05.04.2013 14:16
pyszna sałatka;)
jasiek 03.04.2013 13:52
dobre połączenie, polecam jeszcze koperek
Megg 03.04.2013 13:51
przepyszna sałatka :)
eMMe 03.04.2013 13:39
Uwielbiam sałatki z tuńczykiem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak