Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa zabielana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kość 1 szt
woda 2,5 litra
marchewka 2-3 szt
ziemniaki 5 szt
fasolka zielona mrożona 10-20 dag
kalafior 10-20 dag
seler do smaku
pietruszka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
mąka 2 łyżki
woda do smaku
śmietana 1 szkl
sól do smaku
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa zabielana

Kroki postępowania

1
Kośc myjemy pod bierzącą wodą , następnie wlewamy około 2,5 - 3 litrów wody i gotujemy dodając liść laurowy, ziele angielskie i kostkę rosołową.
Krok 1 - Zupa jarzynowa zabielana foto
2
W między czasie obieramy warzywa ziemniaki, marchewkę, pietruszkę , selera i kroimy w kostkę lub jak kto woli oraz dzielimy na różyczki kalafiora. Po 15 minutach dodajemy wszystkie pokrojone warzywa oraz fasolkę mrożoną.
Krok 2 - Zupa jarzynowa zabielana foto
3
Gotujemy wszytko około 15 minut, kiedy warzywa będą miękkie wtedy zabielamy zupę. Do mąki dodajemy odrobinę wody i mieszamy dobrze żeby nie było grudek następnie dodajemy śmietanę i wszystko dokładnie wymieszane dodajemy do zupy. Przegotowujemy. Smacznego !
Krok 3 - Zupa jarzynowa zabielana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 27.10.2013 15:41
bardzo fajne dodatki
teresa18 03.04.2013 17:59
z dodatkiem fasolki rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak