Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości pokrzeptowe 1/2 kg
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
kasza jęczmienna 3/4 gruba

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Kroki postępowania

1
Kości dokładnie płuczemy, gotujemy około 30-40 minut na wolnym ogniu. Następnie kości usuwamy, a wywar przecedzamy. Warzywa oczyszczamy, kroimy w kostkę lub ścieramy na grubej tarce. Warzywa wkładamy do wywaru, dodajemy przyprawy. Gotujemy.
Krok 1 - Krupnik foto
2
Następnie dodajemy kaszę i gotujemy do miękkości.
Krok 2 - Krupnik foto
3
Smacznego!
Krok 3 - Krupnik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 03.04.2013 08:56
Henryko, bardzo dziękuję za zwrócenie uwagi co do literówek w moim przepisie. Sadziłam jednak że jak ktoś pisze-myli się "kawa jęczmienna gruba" to wiadomo że chodzi o kaszę. W życiu bym nie pomyślała tak jak TY że jest coś takiego jak kawa jęczmienna którą dajemy do krupniku - super! Gratuluję! A co do kości pokrzeptowej to zapraszam do zapoznania się z budową świni! Irytują mnie takie komentarze!
Henryka2 03.04.2013 02:07
Ale to jest krupnik z kawą. Ciekawe jak smakuje. A swoją drogą chciałabym się dowiedzieć co to jest kość pokrzepowa.
Adamorek 03.04.2013 01:09
ale smakowity
Papryczka 02.04.2013 21:51
nie wiem jaka to kość pokrzepowa ale krupnik lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak