Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deserek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopt kakaowy 1 szt
galaretka agrestowa 1 szt
orzechy włoskie 10 dek
likier orzechowy
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: deserek

Z kakaowego biszkoptu wycinamy kółka wielkości dna pucharka lub szklanki w której będziemy podawać deser i tam ja umieszczamy. Polewamy dość obficie likierem i kładziemy po kilka sztuk orzechów i rodzynek. Galaretkę robimy według przepisu na opakowaniu. Prawie zastygniętą galaretkę mieszamy mikserem trzepaczkami do ubijania białek. Roztrzepaną układamy warstwami i na nie orzechy i rodzynki.Zostawiamy do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 06.04.2013 19:21
kolorowo i smacznie
adelajda 03.04.2013 12:03
bardzo fajny deser aż ślinka leci !
sara1 03.04.2013 08:00
ładny i apetyczny
Krzysiek3 02.04.2013 22:22
świetnie wygląda
Misada 02.04.2013 22:03
pyszny deser
Klisza 02.04.2013 21:53
fajna propozycja
Papryczka 02.04.2013 21:52
super jest taki deserek
Iwka 02.04.2013 21:47
ładnie się prezentuje
Silver Teaspoon 02.04.2013 21:41
smakowicie
Simeo 02.04.2013 21:39
smacznie i kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak