Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka do chrupania

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,75 szklanki
łuskane ziarna słonecznika 0,75 szklanki
orzechy włoskie 0,75 szklanki
cukier 0,5 szklanki
cynamon 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 5 łyżek
mleko 0,5 szklanki
drobno starta marchew 1 szklanka
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy
skorka starta z pomarańczy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka do chrupania

W misce mieszamy mąkę, zmielone ziarna słonecznika, zmielone orzechy włoskie, cukier, cynamon i proszek do pieczenia. W drugiej misce mieszamy olej z mlekiem, dodajemy startą marchew, skórkę startą z pomarańczy i uzyskaną mieszankę przelewamy do miseczki ze składnikami sypkimi. Wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Wąską formę do babki natłuszczamy, oprószamy bułką tartą i przekłądamy do niej ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 50 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak