Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
marchewka
pietruszka
cebula
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie zasmażamy ją na patelni dodając posiekana cebulkę. Kiedy warzywa będą już miękkie dodajemy do nich koncentratu pomidorowego. Odstawiamy do ostygnięcia. Filet z ryby kroimy na mniejsze kawałki. W jednym talerzu mamy rozbite jajko wraz z przyprawą do ryb, zaś w drugim bułkę tartą. Obtaczamy rybę w jajku, w bułce i tak dwa razy, po czym wkładamy na rozgrzany tłuszcz. Kiedy ryba ostygnie układamy kolejno w naczyniu: zasmażoną marchewkę, rybę i tak na zmianę aż skończy nam się ryba i marchewka. Wierzch można ładnie przystroić pietruszką i cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak