Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIELONE Z NATKA PIETRUSZKI I CZOSNKIEM

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 70 dag
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki 1 peczek
jaja 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MIELONE Z NATKA PIETRUSZKI I CZOSNKIEM

Kroki postępowania

1
Do mięsa wbijamy jajko,doprawiamy sola,pieprzem,wsypujemy bułkę tartą,dodajemy zmiażdzone ząbki czosnku i posiekaną natkę pietruszki.Wszystko razem dokładnie wyrabiamy.
Krok 1 - MIELONE Z NATKA PIETRUSZKI I CZOSNKIEM foto
2
Z mięsa formujemy kotleciki.Każdy z osobna panierujemyw bułce tartej.Smazymy na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron.
Krok 2 - MIELONE Z NATKA PIETRUSZKI I CZOSNKIEM foto
3
Gotowe kotleciki wykładamy na talerze.Podajemy zryżem lub ziemniakami z ulubioną surówką.
Krok 3 - MIELONE Z NATKA PIETRUSZKI I CZOSNKIEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 04.10.2014 09:30
Pyszne kotleciki :-)
pestka 03.04.2013 20:33
tradycyjny mielony zawsze smakuje najlepiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak