Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek cytrynowy (tarta cytrynowa)
W międzyczasie zmiksować soki, mleko i jajka. Wylać na upieczony spód. Piec przez 20-25 minut, lub do momentu, aż środek ciasta stężeje. Wyjąć i odstawić do ostygnięcia.
masło | 12 łyzek |
mąka | 2 szklanka |
cukier | 2 łyżka |
świeżo wyciśniętego soku z cyt | 2/3 szklanki |
świeżo wyciśniętego soku z lim | 2/3 szklanki |
słodzonego mleka skondensowano | 800 g |
jajko | 5 |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: