Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udko po cygańsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udko z kurczaka
cebula 1
marchewki 2
por (biała część)
seler
pietruszka korzeń
rosół 1 szklanka
musztarda 1 łyżka
masło 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: udko po cygańsku

Udko posypujemy obficie przyprawą do drobiu, smarujemy ze wszystkich stron musztardą i układamy na blaszce. Na udko rozkładamy rozdrobnione masło, utarte na tarce warzywa oraz pokrojoną cebulę i por.Naczynie przykrywamy i wkładamy na pół godziny do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni.Blaszkę wyjmujemy i podlewamy rosołem i dusimy.Udko można podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 03.04.2013 09:20
mniam mniam
Laila2786 02.04.2013 16:04
ale smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak