Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z łososia norweskiego z kaparami i jajkami przepiórczym.**.

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 200 g
szalotka 4 szt
kapary 10 szt
sok z cytryny 1/2 szt
oliwa 4 łyżki
sól
bagietka 1 szt
kawior czarny 12 łyżeczek
wędzony łosoś 1 filet
jajka przepiórcze 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z łososia norweskiego z kaparami i jajkami przepiórczym.**.

Filety z łososia posiekać w drobną kostkę, dodać posiekaną szalotkę, kapary, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie odstawić do lodówki na ok. 30 minut.
Tak przygotowany tatar podawać z rukolą, białą bagietką i przekrojonymi na pół jajkami przepiórczymi z kawiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 23.01.2015 13:57
bardzo elegancko
kaja1991 23.01.2015 13:55
juz sam widkok kusi by sprobowac
miodunka 19.01.2015 14:54
Muszę wypróbować!!
halina17 31.12.2014 21:02
Smaczny tatar.
bartekk 29.12.2014 21:28
smaczne musi byc
kasia.s 08.11.2014 18:11
Również robię tatara z łososia, ale mój nie umywa się do tego w Pańskim wykonaniu, nie tylko jeśli chodzi o wygląd, ale zapewne również jeśli chodzi o smak:)
iza0823 10.06.2013 22:10
muszę zrobić
bietka 07.05.2013 14:22
ciekawa jestem tego smaku :)
arbuzowo 02.04.2013 21:56
Kolejny przepis do wypróbowania
Rafał3 02.04.2013 15:32
świetne polecam serdecznie
trufelek 02.04.2013 15:15
Mniam :) Wygląda bardzo apetycznie!:)
Paolcia 02.04.2013 15:06
mniammm pyszne musi być :)
Anna133 02.04.2013 14:55
pięknie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak