Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczakowe pałeczki w panierce ze słonych paluszków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczakowe podudzia 10 szt.
maślanka 500 ml
olej 50 ml
czosnek 4 ząbki
miód 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
paluszki słone, z makiem lub sezamem 200 g
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczakowe pałeczki w panierce ze słonych paluszków

Czosnek drobno posiekać. Wymieszać z maślanką, miodem i olejem. Doprawić solą i pieprzem. Do marynaty włożyć pałeczki kurczaka i zostawić na noc w lodówce.
Następnego dnia wyjąć kurczaka na durszlak, pozwolić aby nadmiar maślanki spłynął z niego. Do woreczka włożyć paluszki, porządnie rozgnieść. Następnie wymieszać z łyżką przyprawy do drobiu w miseczce. Pałeczki dokładnie obtoczyć w uzyskanej panierce i ułożyć na blasze na papierze do pieczenia.
Piec około 30 minut w temperaturze 220 st.C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak