Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABECZKI FRANCUSKIE

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie rulon
połówki brzoskwiń puszka
gruboziarnisty cukier kandyzow

Przepis i sposób przygotowania na: BABECZKI FRANCUSKIE

Wylepić foremki silikonowe ciastem francuskim, następnie do każdej włożyć połówkę brzoskwini lub też inne owce. Na wierzchu babeczki położyć kółko z ciasta francuskiego, oblepić dokładnie brzegi. Posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem. Na końcu posypać cukrem. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez 15 minut za złoty kolor. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 04.06.2015 18:56
pyszności :)
ben-ka 30.12.2014 09:13
Świetny pomysł!
Motorek 16.05.2014 21:23
bardzo smaczne
Dorian 27.04.2014 21:24
pysznie wygladaja
ppaulina 21.04.2014 19:59
jak pysznie wyglądają
erym 21.04.2014 17:21
swietny pomysl!
Róża1 10.04.2014 22:41
wspaniały pomysł !!!!!!!!!!! zabieram do mojej księgi :-)
Margo1 05.04.2014 23:55
śliczne babeczki
Krystyna32 23.02.2014 08:35
apetyczne babeczki
IwonaDD 13.02.2014 11:27
pyszne babeczki
krokus 09.02.2014 19:40
smaczny przepis
monia502 30.08.2013 22:21
fajny przepis
Bernadeta1 25.07.2013 10:30
wyglądają smacznie
Pietruszka 29.04.2013 21:20
proste i smaczne
miki47 02.04.2013 10:55
smakowity przepis
ewka1978 02.04.2013 10:15
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak