Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JABŁECZNIK

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 gram
żółtko jajek 2
cukier 50 gram
masło 125 gram

Przepis i sposób przygotowania na: JABŁECZNIK

Wszystkie składniki ciasta wyrobić na gładką masę. Wylepić okrągłą blaszkę, wcześniej smarując masłem i obsypując bułką tartą lub też wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i podpiec 10 minut.
UWAGA: można odłożyć trochę ciasta do posypania wierzchu !

Jabłka pokroić w cienkie plasterki, włożyć do miski, dodać trochę cukru, cynamonu, orzechów, rodzynek itp. Dokładnie wymieszać. Następnie wyłożyć na podpieczone ciasto. Wierzch ciasta posypać odłożonym ciastem. Wsadzić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 30 minut. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 11.12.2015 23:41
bardzo lubię ciacha z jabłkami
Dorian 02.03.2014 15:44
uwielbiam jablecznik
aisza1 01.09.2013 07:24
mój ulubiony deser
adelajda 01.08.2013 12:13
pyszny jabłecznik
Wojt@s
Wojt@s 19.07.2013 10:53
niezły przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak