Przepis i sposób przygotowania na: Ostra sałatka z pekinki
Posypałam estragonem i pieprzem . Dodałam troszkę cukru dla złamania ostrych smaków, polałam oliwą i wymieszałam. Wstawiłam do lodówki na 20 minut, żeby się „przegryzła”.
kapusta pekińska | 1/3 głowki |
cebula | 1 szt |
rzodkiewki | 4 szt |
ogórek | 1/2 szt |
papryczka chili | 1 szt |
pieprz | do smaku |
Sól ziołowa jodowana Prymat | do smaku |
estragon | do smaku |
sok z limonki | 1 łyżka |
oliwa | 3 łyżki |
cukier | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: