Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 3 szt
majonez
ser żółty 30 dag
sól
pieprz
majeranek
karkówka bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka

Dzień wcześniej mięso myjemy i porcjujemy na plastry. Przyprawiamy solą oraz pieprzem i zalewamy ketchupem. Odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia w naczyniu żaroodpornym układamy na przemian ; karkówka, krążki cebuli, żółty ser i łyżka majonezu. Postępujemy tak, aż do skończenia składników. Mięso pieczemy pod folią aluminiową przez 1h lub 1,30 w temperaturze 170 stopni. 20 minut przed wyjęciem odkrywamy mięso by się ładnie zarumieniło. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 03.01.2014 16:24
super mięsko
Megg 02.04.2013 09:38
pyszności!!!
Boska_Agatka 01.04.2013 22:30
mniam mniam smakowite
IwonaDD 01.04.2013 22:00
smakowite !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak