Sposób przygotowania

Wsypać obie mąki do miski, ziarna uprażyć na suchej patelni i wsypać do miski, sól, cukier i pokruszone drożdże. Po każdym dodanym składniku wymieszać łyżką drewnianą. Zalać ciepłą wodą i wymieszać przez chwilę łyżką. Ciasto będzie bardzo luźne, ale takie ma być. Odstawić do wyrośnięcia na 20 min. (nie dłużej !) Zamieszać ponownie kilka razy i wlać do dwóch keksówek. Odstawić jeszcze na 15 min. (nie dłużej !). W tym czasie nagrzać piekarnik do 230 stopni C, wstawić chleb i piec przez 15 min. Następnie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C i piec jeszcze 35 minut. Smacznego !

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    justys759

    bardzo dobry chlebek:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Halina14

    taki piekę jest pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smaczny chlebek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Smaczny chlebek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kolorowa

    słabo widać ale przekrój ma ładny ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Danka

    lubię taki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Taki chlebek to dopiero smakuje!
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    Lubię domowe chlebki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    paniusiaewa

    Smakowicie wygląda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    Lubię z ziarenkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !