Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab nadziewany morelą i śliwką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
suszone śliwki kalifornijskie 1 garść
suszone morele 1 garść
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
woda 1/2 szklanki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab nadziewany morelą i śliwką

Schab jeden długi kawałek myjemy i osuszamy. Robimy dużym nożem dziurę , w którą będziemy wkładać śliwki i morele. Wpychamy śliwki i morele na przemian , ubijając ciasno. Do oleju dodajemy wyciśnięty czosnek, przyprawę uniwersalną -mieszamy. Taka marynatą smarujemy schab z każdej strony. Następnie wkładamy go do rękawa do pieczenia. Cebule kroimy w piórka . Wkładamy do worka, dodajemy pozostałe śliwki i morele , wlewamy 12 szklanki wody lub bulionu. Zamykamy worek i wstawiamy do piekarnika na ok 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 01.04.2013 11:58
pyszne nadzienie
Magda24 01.04.2013 10:44
pyszny - tez tak robię i lubię :)
Krzysztof15 01.04.2013 10:06
super połaczenie
cukiereczek 01.04.2013 09:10
pysznie wygląda
iwa643 01.04.2013 07:32
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak