Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z pianką
Kroki postępowania
Ciasto orzechowe, masa, ciasto czekoladowe, pianka, ciasto orzechowe.
Wkładamy do lodówki na min.4h(najlepiej na noc), polewamy polewą.
Smacznego!
Ciasto orzechowe: | |
orzechy mielone | 1 szklanka |
mąka pszenna | 1/4 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1/4 szklanki |
cukier | 3/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
jajko | 6 szt |
Ciasto czekoladowe | |
jajko | 2 szt |
cukier | 1/2 szklanki |
czekolada w proszku | 1/4 szklanki |
mąka pszenna | 1/4 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
masa | |
mleko | 1 szklanka |
kakao | 2 łyżki |
cukier | 1/2 szklanki |
masło | 250 g |
mleko w proszku | 2 szklanki |
Pianka: | |
mleko skondensowane niesłodzon | 1 puszka |
galaretka cytrynowa | 2 szt |
polewa czekoladowa | |
orzechy arachidowe | 1/2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: