Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane papryką i kiełbasą żywiecką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

KIEŁBASA ŻYWIECKA 15 dag
papryka czerwona
sól
pieprz
majonez łyżka
śmietana łyżka
szczypiorek do dekoracji
sałata do dekoracji
rzodkiewka do dekoracji
jajko ugotowane na twardo 10

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane papryką i kiełbasą żywiecką

Jajka obrać ze skorupek, odciąć górną część, wyjąć z każdego żółtka. Żółtka zmiksować z majonezem i śmietaną, dodać drobno pokrojoną paprykę i kiełbasę, wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Jajka faszerować, na wierzch położyć górną odciętą cześć, na jajku zawiązać szczypiorek i ułożyć na liściach sałaty. Można udekorować rzodkiewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 15.06.2013 20:14
pyszniutkie
Monika58 01.04.2013 10:55
fajnie faszerowane - tak inaczej, bo zamknięte potem - fajne
Konczi 31.03.2013 18:53
na śniadanko w sam raz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak