Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warstwowa sałatka z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż pół szklanki
kukurydza w puszce
ser żółty 15 dag
sól
pieprz
majonez 3 łyżki
śmietana 3 łyżki
szczypiorek
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Ryż ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Tuńczyka wyjąć z puszki i odsączyć. Jajka obrać i pokroić w kostkę, ser żółty zetrzeć na tarce. Majonez wymieszać ze śmietaną i doprawić solą oraz pieprzem. W misce warstwowo układać: ryż, kukurydza, część sosu, jajko, tuńczyk, ser żółty, pozostała część sosu. Górę sałatki udekorować posiekanym szczypiorkiem i kukurydzą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 01.04.2013 10:56
smaczna i pięknie wykończona na wierzchu
Monika-twin 31.03.2013 21:11
fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak