Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe cappuccino

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada na gorąco
mleko 125 ml
kawa rozpuszczalna 1-2 łyżeczki
kakao do posypania
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe cappuccino

Do kubka lub dużej filiżanki wsypać płaską łyżeczkę czekolady oraz dobrego espresso. Zalać przegotowaną wodą - ok. 50 ml. W czasie, gdy woda się gotuje, podgrzać mleko. Tuż przed zagotowaniem, zdjąć z ognia i spienić. Do gorącej kawy wlewać powoli spienione mleko za pomocą łyżki. Wierzch posypać kakao i ew. startą czekoladą. * Mleko można od razu zagotować z cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 31.03.2013 19:19
w taką śnieżną wielkanoc pyszne capuczino
EnoBeno 31.03.2013 18:54
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak