Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy zakwas na żurek

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka żytnia 1 szklanka
czosnek 5 ząbków
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
chleb razowy 1 kromka
woda 3 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy zakwas na żurek

Do szklanego słoika wsypać mąkę, zalać wodą, dodać obrane ząbki czosnku, ziele angielskie i liść laurowy oraz małą kromkę chleba razowego. Odstawić w ciepłe miejsce na kilka dni, można od czasu do czasu zakwas pomieszać. Ukiszony przechowywać w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 15.04.2013 11:22
muszę spróbować bo tu gdzie teraz mieszkam nie ma żurku :/
adelajda 15.04.2013 11:04
domowy najlepszy
Klausia 10.04.2013 07:28
muszę wreszcie spróbować :D
fotoviderek 31.03.2013 09:06
Domowy najlepszy :)
Rafał3 30.03.2013 20:59
mniam mniam polecam
Boska_Agatka 30.03.2013 20:52
Super gorąco polecam
Janina 30.03.2013 20:32
Też robię taki żurek-jest dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak