Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z chrzanem - do słoika

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki 6 sztuk dużych
chrzan świeży 1/2 sztuki
sól szczypta
cukier do smaku
ocet winny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z chrzanem - do słoika

Buraki umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Pozostawić do wystudzenia. Chrzan namoczyć w zimnej wodzie przez noc. Następnego dna obrać ze skóry i potrzeć na tarce. Ja użyłam większych oczek. A chrzan na bardzo drobnych. Wymieszać buraki z chrzanem.Doprawić cukrem i octem winnym do smaku. Nałożyć do słoików i do każdego dać ziele angielskie i liść laurowy. Słoiki zagotować i odwrócić do góry dnem, pozostawić, aż będą zimne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 24.01.2014 10:45
smaczny zapas :-)
fotoviderek 02.04.2013 09:49
Dobrze mieć takie w zapasie :)
Rafał3 30.03.2013 20:56
mniam mniam polecam
Boska_Agatka 30.03.2013 20:52
Super gorąco polecam
gosia56 30.03.2013 20:38
bardzo lubię
Janina 30.03.2013 20:34
Dobra taka ćwikła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak