Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone żeberka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
sól
czosnek 3 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
miód 1 łyżka
olej 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone żeberka

Żeberka umyć, lekko osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki, po jednej lub dwie kostki.
Do miseczki wlać olej i miód, dodać 1 łyżeczkę papryki słodkiej, pół łyżeczki papryki ostrej, posolić wg własnego smaku. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do marynaty. Wszystko dokładnie wymieszać.
Mięso natrzeć marynatą, włożyć na noc do lodówki do przegryzienia. Na drugi dzień żeberka włożyć do rękawa foliowego i piec ok. 50-60 minut w 180stopniach. Na koniec rozciąć worek i pozwolić żeberkom się troszkę zrumienić. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 09.02.2014 13:02
ciekawe te żeberka :)
TEtalicha 09.06.2013 14:14
takie składniki w przepisie, że z pewnością pyszne wyszły te żeberka
fotoviderek 01.04.2013 08:30
Żeberka pierwsza klasa :)
Dorota37 31.03.2013 13:14
Uwielbiam też :-)
mysza75 31.03.2013 12:53
Jaki smaczny obiadek
ONY_za_kare 30.03.2013 19:22
uwielbiam takie
Konczi 30.03.2013 19:09
wyglądają bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak