Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie beszamel chrzanowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chrzan 3 łyżeczki
masło 4 łyżki
mąka 4 łyżki
mleko
jajko 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie beszamel chrzanowym

Na patelni rozpuszczamy 4 łyżki masła , dodajemy 4 łyżki mąki mieszamy energicznie. wlewamy mleko i cały czas mieszamy , dolewamy mleka, aż uzyskamy odpowiednia konsystencję. Cały czas lekko mieszamy ,żeby nie powstały grudki. Gdy sos jest gotowy wyłączamy palnik i dodajemy chrzan i sól do smaku. Mieszamy. Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy i obieramy. Jajka podajemy z sosem , ozdabiamy suszona żurawiną

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 13.02.2014 21:49
Chrzan i jajka, fajne połączenie.
agnieszka214 30.03.2013 14:25
czas świąt sie zaczyna pycha
PaniMISIOWA 30.03.2013 14:16
z chęcią bym je spróbowała
Barbara/zuza22_85 30.03.2013 12:41
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak