Pomidorowa z kluseczkami

Pomidorowa z kluseczkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    2 litry
  • marchew

    1 szt.
  • koncentrat pomidorowy

    80 gram
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • mąka kukurydziana

    1/2 szklanki
  • jajko

    1 szt.
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną marchew należy pokroić na plasterki, zalać bulionem, gotować około 20 minut, dodać koncentrat i doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Do miseczki wsypać mąkę, dodać jajko, szczyptę soli i odrobinę wody. Wymieszać na gładką masę (wodę dodajdmy stopniowo - masa powinna być gęsta, nie lejąca się). Kluski gotujemy w zupie: na brzeg łyżki nabieramy trochę masy i wkładamy do gotującej się zupy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pomocnik

30.03.2013 13:19
pyszna zupka

kasienka23

30.03.2013 10:06
pyszna zupka :)

Katarzyna40

30.03.2013 07:49
kluski lane najlepsze :)

Mira85

30.03.2013 07:46
Bardzo lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat